Sky

Ved å bruke sky-løsning vil vi kunne beskytte alle bedriftens enheter - uavhengig om de er på kontoret eller ikke

Mobil beskyttelse

Integrèr løsningen med windows/andoid/ios og få full beskyttelse av alle enheter i bedriften

Billig

Blant markedets laveste priser og første mnd. gratis!
Du betaler en fast pris og vi tar oss av installasjon, support og vedlikehold.

Hva gjør Sophos unikt?

Sophos vs Cryptolocker

Med Sophos unike "MTD" vil et angrep kunne stoppes også etter å ha kommet gjennom lagene med sikkerhet (firewall, antivirus).
Vi har kjørt tester hvor vi bevisst installerer cryptolocker og forsøker å sjekke hva som skjer. Sophos har som eneste leverandør klart å stoppe et allerede pågående cryptolocker-angrep!

Hva er MTD?

MTD - "Malicious Traffic Detection" - er en funksjon som overvåker trafikk og hendelser i sanntid. MTD vil kunne bedømme hva som er unormal oppførsel i forhold til standard oppførsel. Et eksempel kan være hvor en link blir trykket på, videresendt til et russisk domene, en fil lastet ned og en pc kryptert. Hver for seg er ikke dette unormalt, men MTD vil kunne koble sammen disse hendelsene og reagere før skaden skjer.

Hvorfor Sophos?

De fleste kjente antivirus-programmer fungerer ved å bruke filter. Dersom en fil/link/trafikk går gjennom filteret anses det som "ok". Det vil si at et virus vil det kunne jobbe fritt når det har kommet gjennom filteret. Sophos vil stoppe allerede aktiverte virus selv om dem har kommet gjennom filteret. 
Sophos kan også samarbeide med andre enheter og kan automatisk blokkere forbindelser hvis nødvendig. Dersom din bedrift er utsatt for et angrep, kan Sophos f.eks. aktivere en blokkering i den sentrale brannmuren eller deaktivere all trafikk ut fra en intern maskin som sprer virus.

Hva er HIPS?

HIPS er en lokal aktiv software som stopper virus i sanntid (Host-based intrusion prevention system). Mange leverandører leverer antivirus med HIPS, men sophos utmerker seg ved å bruke minimalt med ressurser. Mange velger å deaktivere HIPS fordi det krever for mye av maskinen det skal beskytte.

Gratis antivirus

En gratis antivirusløsning fungerer som regel bra mot tradisjonelle virus: En fil skal lastes ned, men er et virus. Et konkret fil scannes og sjekkes mot en database med kjente virus. Hvis filen ikke er kjent som et virus, kan den gjøre akkurat som den vil på maskinen den er lastet ned på. Brukeren har aktivt lastet ned filen og derav "godkjent den" i virusprogrammets øyne.

Dagens angripere bruker fremgangsmåten fra det som er kjent som et tradisjonelt virus. (Se eksempler på måter virus er spredd på nederst på siden)
De fleste gir deg ikke de nyeste (0-day) oppdateringene og har kanskje ikke funksjoner for å ta cryptolocker, malware, spyware, piercing etc. Den kanskje viktigste funksjonen i dag, er "HIPS" - en funksjon som lærer seg hva som er normalt og agerer dersom noe unormalt skjer. Et eksempel her er dersom en e-post utgir seg for å være noe den ikke er og sender brukeren til en annen side enn hva den viser.

I tillegg er Sophos en av tilbyderne av kjente virus til andre antivirus-programmer. Med andre ord så har Sophos som regel tilgang til kjente virus-typer først.

Vi leverer en komplett løsning med installasjon, support og vedlikehold. 
Start gratis prøveversjon - Ingen binding!

Ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat dersom du har spørsmål!

Eksempler på virus-angrep

  • En nettavis har reklamebanner. Virus er plantet i banneret og virus installeres automatisk bare ved å se på siden.
  • En nettside er infisert og ved å besøke nettsiden lastes det ned en "fake" versjon av et program som først gjør pc'en treg for så å vis en pop-up med "din pc er treg! Trykk her for å gjøre pc'en raskere"
  • Nettleseren er ikke oppdatert og brukeren merker ikke at det står "http://facebok.com" istede for "https://facebook.com". Brukeren opplever et "Man In Middle Attack" og angriperen får tak i alle passord og brukernavn.
  • En e-post med hentemelding fra posten kommer. Den ser legitim ut og har en link for å vise hentelapp. Ved å trykke på linken skjer det ingenting, men i bakgrunnen lastes et virus ned. 1-30 dager senere er "plutselig" alle maskiner hos bedriften kryptert og eneste måten å få filene tilbake på, er å betale tusenvis av kr. til en ukjent konto.
  • Et "vanlig kjent program" lastes ned å installeres, men en utvikler i selskapet ønsker en ekstra-inntekt.. Sammen med installasjonen, installeres også et virus som gjør maskinen til en del av et "bot-nettverk" som brukes til DDOS-angrep.
  • Scanning av tilfeldige IP avdekker en "port" som er åpen og som gjør at angriperen kan installere virus. Grunnen er et program som ikke er oppdatert.